Cosmetische acupunctuur

cosmetische-acupunctuur-ias-web-847x551

Nieuwsgierig naar cosmetische acupunctuur en wat het met voor u kan betekenen?

Cosmetische acupunctuur is een eeuwenoude therapie om er vitaler uit te zien. De laatste jaren wordt dit steeds populairder als natuurlijke tegenhanger van de fillers en botox.

Acupunctuur is een holistische benadering en behandeling. Emoties, levenswijze, stress, voeding…alles heeft invloed op hoe we ons voelen en er uit zien. Ook cosmetische acupunctuur werkt op deze manier. Voor de behandeling zal ik altijd een uitgebreide vragenlijst met u doornemen om uw algehele gezondheid goed in beeld te krijgen. Een complete behandeling zal dan ook altijd bestaan uit een “normale” behandeling waarin eventuele disbalansen en blokkades behandeld worden. Dit is de basis. Afhankelijk van uw wens wordt er daarna op verschillende manieren in het gezicht gewerkt. Dit kan zijn door kleine naaldjes in de huid te plaatsen of juist spieren te versterken.

Naast esthetische redenen om cosmetische acupunctuur toe te passen is dit ook heel goed inzetbaar ter vermindering van aangezichtsverlammingen zoals bij een CVA, TIA, Bells parese.

Is cosmetische acupunctuur pijnlijk?

Deze vraag is vaak de eerste die gesteld wordt. De naaldjes waar ik mee werk zijn van hoogwaardige kwaliteit en uiterst dun. Veel van mijn klanten geven aan dat zij het plaatsen van de naaldjes nauwelijks voelen. (dit in tegenstelling tot botox… dit is vaak erg pijnlijk)

De naaldjes worden op specifieke punten geplaatst en blijven gemiddeld 20-40 minuten zitten.

Het uiteindelijke doel van de behandeling is de structuur van de huid te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en ter plaatse van de rimpels nieuw collageen aan te laten maken, om zo een jongere en vitalere uitstraling te krijgen.

Maar hoe werkt het nou precies?

Acupunctuur punten, zowel in het gezicht als de algemene punten worden zorgvuldig geselecteerd op basis van de algehele gezondheidstoestand. Wanneer iemand bijvoorbeeld veel vocht vast houd zal ik dat naast de gezichtspunten ook behandelen. Verder kun je denken aan punten om afvalstoffen beter af te kunnen laten voeren, stagnaties oplossen en de bloedcirculatie bevorderen. Naast deze basisbehandeling worden in dezelfde sessie het gezicht en rimpels met uiterst kleine naaldjes behandeld. Door het prikken in een rimpel creëer je een microtrauma in het gebied van de rimpels. De huid zal hierop reageren door ter plaatse collageen aan te maken. Hierdoor zal de rimpel oppervlakkiger worden of zelfs in zijn geheel verdwijnen. Wanneer een gebrek aan collageen niet de oorzaak is maar bijvoorbeeld verslapte spieren in het gelaat dan zal ik mij meer op het versterken van de spieren richten. Door gebruik te maken van speciale technieken zullen spieren in het gelaat weer krachtiger worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De eerste fase van behandelen is intensief. Er zal gedurende 10 weken 1 x per week behandeld worden. Een behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur. Afhankelijk van de algehele conditie en het te behandelen gebied zal na de eerste 10 weken er een “onderhoud” nodig zijn met een interval van 4-6 weken. Het effect is anders dan met Botox of fillers. Deze geven direct resultaat, wat vaak onnatuurlijk overkomt. Bij behandelingen met cosmetische acupunctuur zal na enkele weken zal het effect geleidelijk zichtbaar worden. Veel van mijn klanten geven aan dat zij al na enkele behandelingen complimenten krijgen dat zij er steeds beter uit gaan zien.

Het grote voordeel boven botox is dat het geen strak gevoel geeft en de gezichtsuitdrukkingen niet verdwijnen. Na de behandeling mag u gewoon make-up gebruiken zoals u gewend bent.

Een ander voordeel van behandelen met acupunctuur is het effect op uw algeheel welbevinden. Acupunctuur reduceert stress, balanceert hormonen, laat afvalstoffen sneller afvoeren, ontspant en heeft een positieve invloed op ons algehele gevoel. Wanneer wij ons meer ontspannen voelen heeft dit ook een positief effect op het zachter worden van rimpels en gezichtsuitdrukkingen. Naast de behandeling van rimpels via het gelaat komt schoonheid ook echt van binnen uit.

Hoe ziet een behandeling er uit?

De eerste behandeling begint met een uitgebreide intake. Hierin wordt de algemene gezondheidstoestand in kaart gebracht en kunt nemen we uw wensen met betrekking tot de cosmetische acupunctuur door. Samen komen we dan tot een behandelplan.

De volgende behandelingen kijken we eerst even terug naar het behandelplan, verloopt alles zoals verwacht? Moeten we bijsturen?

Daarna volgt de behandeling zoals ik die hierboven beschreven heb.

De behandeling wordt afgesloten met een gezichtsmassage met een biologische crème met toevoeging van etherische olie. Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling om de circulatie te bevorderen, de huid te voeden en het gezicht te ontspannen.

De totale behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Is cosmetische acupunctuur voor iedereen geschikt?

Nee, in de volgende gevallen is cosmetische acupunctuur niet mogelijk:

  • Binnen 6 maanden na een behandeling met botox
  • Mensen met een stollingsziekte
  • Zwangerschap
  • Mensen die antistollingsmiddelen gebruiken
  • In geval van griep
  • Bij een uitbraak van herpes (koortslip)
  • Allergische uitslag in het gezicht